Ona Moianès

Paisatges de postal i afectacions a la xarxa viària i elèctrica són el resultat del pas de Filomena pel Moianès

Paisatges de postal i afectacions a la xarxa viària i elèctrica són el resultat del pas de Filomena pel Moianès

El temporal de neu arriba de forma desigual a la Catalunya Central però al Moianès agafa amb força.

El passat dissabte, el Moianès es llevava emblanquinat fruit d’una intensa nevada de matinada, on destaquen els 20 centímetres de neu acumulats a les poblacions de l’Estany i Collsuspina. Això va fer que les màquines llevaneus treballessin durant tota la jornada per les carreteres N-141, que va de Manresa a Vic, la C-59 fins a Moià i el tram que va d’Oló fins a la capital de comarca.  

A quarts de 7 de la tarda, el Consell Comarcal del Moianès anunciava la suspensió de la línia de transport públic 710 que va de Castellterçol a Vic, passant per Moià. També va quedar anulada fins ahir diumenge al matí la línia E-9 que fa el trajecte de Moià – L’Estany – Santa Maria d’Oló. 

D’altre banda, Collsuspina es va quedar a les fosques durant més de 16 hores. Finalment, els habitants van recuperar la llum ahir a les 7 de la tarda. El motiu és una avaria en una línia de mitja tensió d’Endesa que va deixar el poble sense electricitat en ple temporal. 

Un altre tancament a causa de la nevada van ser els equipaments culturals del Museu de Moià el dissabte, i de les Coves del Toll tot el cap de setmana. La neu i el gel han fet que l’accés al parc prehistòric fos impossible, encara, ahir diumenge. 

Related Posts