Ona Moianès

El curs escolar es reprèn avui amb la incògnita de si caldrà o no tancar els centres més endavant

El curs escolar es reprèn avui amb la incògnita de si caldrà o no tancar els centres més endavant

Després d’endarrerir el dia d’obertura del 7 a l’onze, la Generalitat no s’ha plantejat el tancament de les escoles com és el cas d’altres països d’Europa. El govern posa d’exemple el primer trimestre i Pere Aragonès assegura que han de ser l’últim servei a tancar.

Tot i això, algunes veus han demanat endarrerir com a mínim fins al febrer la reobertura de les escoles. Són experts del sector de la sanitat que argumenten que la situació pandèmica no és bona i, a més, hi ha un factor diferent al del primer semestre: la soca britànica de la COVID-19. Alguns diuen que té més incidència en els menors i d’altres ho neguen. Tot i això, el govern diu que ja hi havia veus demanant que no s’obrissin al setembre i defensen que el primer semestre va acabar sense cap incidència greu.

Enmig d’aquesta disputa, el conseller d’educació, Josep Bargalló, diu que NO s’han arribat a plantejar el tancament dels centres. Són declaracions a RAC1.

Des de la Generalitat defensen la tasca social que fan les escoles. Amb totes les cartes sobre la taula, Bargalló assegura que hi ha motius més importants per obrir-les que per tancar-les.

Mentrestant, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, diu que les escoles s’han de mantenir obertes, però posa una data límit. Si en tres setmanes la situació pandèmica continua igual es plantejaran si tancar-les o no.

Related Posts