Ona Moianès

El risc de contagi continua a nivells molt elevats

El risc de contagi continua a nivells molt elevats

Unes dades que són gairebé calcades a les de fa una setmana.

Així ho demostren les últimes dades que ha publicat el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 8 al 14 de gener. El que sí que podem observar és que les proves realitzades s’han multiplicat per 3 respecte la setmana passada. De 243 s’ha passat a 701 persones que s’han fet algun tipus de test. Tot i això, el percentatge de positius només ha estat d’un 5,6%, el que suposa 33 nous contagiats al conjunt de la comarca. 

A hores d’ara, el Moianès registra una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,47 punts i deixa enrere l’indicador d’1,91 que registrava fa una setmana. Pel que fa a l’índex de risc de rebrot, aquest es manté més amunt dels 700 punts, concretament en 709. Una dada similar a la de les últimes tres setmanes que ens indica que el nivell de risc de contagi continua latent. 

Si mirem poble per poble, la població que més preocupa és Santa Maria d’Oló, amb 7 nous contagis l’última setmana i un índex de risc de més de 2.000 punts. 

Pel que fa al nombre d’ingressats per la malaltia a la comarca puja de 8 a 9 persones. Malgrat tot, no s’ha hagut de lamentar cap nova defunció aquest 2021.  

Finalment, un total de 522 moianesos ja s’han posat la primera dosi de la vacuna. 

Related Posts