Ona Moianès

Sis dones i dos homes: els candidats del Moianès per les ‘possibles’ eleccions del 14 de febrer

Sis dones i dos homes: els candidats del Moianès per les ‘possibles’ eleccions del 14 de febrer

Un total de 8 moianesos són presents després de la publicació de les llistes a les eleccions de Catalunya. Això suposa un augment de la representació comarcal envers anteriors convocatòries. 

La representant amb opcions d’entrar al Parlament és la regidora de Moià Basha Changuerra, que va en cinquena posició a la llista de la CUP. Alguns anàlisi, com el del periodista Xavier Rius per la revista La Tosca, auguren que podria arribar a ser diputada amb una baixa participació. També existeix la possibilitat que durant la legislatura hi hagi un relleu de candidats. En qualsevol cas, la política moianesa seria la segona persona de la comarca en obtenir l’escó. El primer va ser l’actual alcalde de Moià, Dionís Guiteras, qui ho va aconseguir fa dues legislatures. 

Si ens fixem a la llista de Junts per Catalunya trobem la castellterçolenca Ennatuhum Domingo al número 28 mentre que la Maria Tarter, regidora de Moià, va en el 38.

Pel que fa el PSC té Rafael Manzanera, conegut metge de família de Moià, com a número 49 les seves llistes.

A la candidatura d’En Comú Podem també trobem representació del Moianès. En concret, Montse Clapers en 61è posició.

Pel que fa el PDeCAT, el jove Àlex Mur ocupa el número 27 de la llista mentre que Rosa Ponsa, presidenta dels Tres Tombs de Moià, anirà en un dels últims llocs del partit que encapçala Àngels Chacón.

Per últim, la més jove: Elsa Maestre, de Collsuspina i de les Joventuts d’Esquerra, que va en el lloc número 81 d’ERC.

Related Posts