Ona Moianès

El Moianès millora tots els registres i el risc baixa més de 400 punts en una setmana

El Moianès millora tots els registres i el risc baixa més de 400 punts en una setmana

A més, la comarca és capdavantera en el procés de vacunació.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 16 al 22 de gener. La comarca ha millorat en pocs dies tots els seus registres i això que ha continuat practicant més testos que mai: 604 PCR i 151 test d’antígens. D’aquestes 755 proves en total només el 2,97% ha donat positiu, el que suposa 17 nous contagis. Per posar un exemple, la passada setmana en van ser 33.

A tot això, el Moianès també baixa la famosa “R” i manté una velocitat de reproducció de la malaltia de 0,76. Per sota de l’1 tal i com recomana el Departament de Salut. Pel que fa al risc de rebrot, en set dies ha passat de 709 a 297. Una dada que situa el Moianès com la cinquena comarca de Catalunya que presenta símptomes de millora davant la covid. 

En canvi, si mirem poble per poble, la població que més preocupa és Castellcir, amb 6 nous contagis l’última setmana i un risc de rebrot de gairebé 1.500 punts. 

D’altra banda, també baixa el nombre d’ingressats per la malaltia a la comarca, que passen de ser 9 persones a 4. Finalment, cal destacar que el procés de vacunació segueix a bon ritme. El Moianès és, a hores d’ara, capdavanter a tot Catalunya amb un 4,37% de la població vacunada.

Related Posts