Ona Moianès

Coneixem els candidats del Moianès: Ennatu Domingo (Junts)

Coneixem els candidats del Moianès: Ennatu Domingo (Junts)

Amb només 24 anys i nascuda a Etiòpia, Ennatu Domingo va de número 28 per la demarcació de Barcelona de les llistes de Junts per Catalunya. 

L’Ennatu Domingo diu que és una mica “d’aquí i d’allà” i que li agrada definir-se com a “nòmada”. Fa 17 anys va ser adoptada per una família catalana i ha viscut amb un peu a Barcelona i l’altre a Castellterçol. Al finalitzar els estudis obligatoris va marxar a fer la carrera a l’estranger. L’Ennatu ha estudiat Ciències Polítiques i un màster en conflictes i resolució. Actualment és becària del Parlament Europeu de Brussel·les en l’àmbit de relacions internacionals, concretament entre la Unió Africana i la Unió Europea. L’interès per la política li ve de les seves arrels africanes ja de petita. De fet, venir d’un país subdesenvolupat li ha despertat l’interès sobre perquè uns països se n’ensurten millor que un altres i com es poden resoldre els conflictes des de la política. 

La decisió d’entrar a la formació de Junts Per Catalunya va venir de la pròpia Ennatu. Afiliada a Junts des de setembre de l’any passat, va pensar que presentar-se a primàries era la millor manera d’entrar a la política activa i ampliar el seu bagatge. 

Les propostes de Junts Moianès venen capitalitzades per millorar les connexions de la Catalunya Central, tant a nivell de carreteres com la fibra òptica. Facilitar l’accés a l’habitatge i augmentar la presència dels Mossos d’Esquadra a la comarca són altres línies generals marcades per la formació. Tot i això, per l’Ennatu el més important és que la gent vagi a votar. 

Pel que fa als actes de campanya, Junts ha apostat per un sistema híbrid dividit en tres grans blocs: l’obertura de campanya, l’acte central i la clausura que es durà a terme avui. Totes tres han sigut en format online i presencial. 

D’altra banda, la moianesa Maria Tarter també es presenta a les llistes de Junts. Va de número 38 per la demarcació de Barcelona.

Related Posts