Ona Moianès

14-F: empat de JUNTS i ERC al Moianès. La CUP, tercera força

14-F: empat de JUNTS i ERC al Moianès. La CUP, tercera força

El que es tradueix com a majoria independentista en unes eleccions marcades per la pandèmia. Malgrat una certa normalitat, la participació ha baixat més de 24 punts: d’un 85 % del cens total durant els comicis de 2017 a un 61 % ahir. 

Si ens fixem en les formacions més votades, trobem un empat tècnic entre Junts i Esquerra, que s’enduen el 60% dels vots entre les dues formacions. Concretament, poc més de 2.000 vots pel partit encapçalat per Laura Borràs i 1.900 pel de Pere Aragonès.

En tercera posició trobem la CUP-GUANYEM que és l’únic partit que augmenta tant en vots com en percentatges. D’un 8 a un 11,6 %.

Amb 600 vots hi ha el PSC, mentre que el PDeCAT es queda a tocar els 300. Per acabar, En Comú-Podem suma 230 vots. Es dóna la casualitat que entre els 6 partits més votats a la comarca s’hi trobava algú del Moianès a les seves llistes.

Ciutadans, en canvi, és qui pateix la davallada més gran al passar de tercera a vuitena força. VOX aconsegueix 189 vots i passa a ser el setè partit més votat.

Finalment, cal destacar l’entrada de la moianesa Basha Changuerra al Parlament a l’anar de número 5 de la CUP per la demarcació de Barcelona. Seria la segona vegada que una persona del Moianès aconsegueix l’escó després de Dionís Guiteres, actual alcalde de Moià, que va aconseguir ser diputat d’Esquerra del 2012 al 2015.

Related Posts