Ona Moianès

El Moianès arriba als 800 casos acumulats de coronavirus

El Moianès arriba als 800 casos acumulats de coronavirus

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 5 al 11 de febrer. Per tant, caldrà veure quina possible afectació tenen els comicis electorals del 14-F. Tot i això, sí que podem copsar que després de 8 dies de relaxament de les mesures no hi ha un augment significatiu de casos, ans al contrari. 

De fet, la comarca continua amb unes xifres molt similars a la d’anteriors setmanes. Això sí, s’han practicat menys proves de diagnosi que normalment: 293 PCR i 259 test d’antígens. D’aquestes 552 proves en total, només un 2,8% han donat positiu. Això es tradueix en 14 persones que se sumen a la llista de contagiats. 

Alhora, millora la situació a les escoles. Tot ha tornat a una certa normalitat després dels 124 alumnes confinats i les 5 aules afectades de la setmana passada.

A tot això, al Moianès també baixa la famosa “R” i manté a hores d’ara una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,27, la desena dada més alta de tot Catalunya. Pel que fa al risc de rebrot baixa de 579 a 438. En canvi, puja el nombre d’ingressos. A hores d’ara n’hi ha 6. 

Si mirem poble per poble, preocupa Castellcir, que suma 4 dels 14 nous contagis de la comarca i hi ha un risc de rebrot de més de 1.080 punts.

Finalment, el Moianès segueix com una de les comarques que percentualment ha vacunat a més població. En total, s’han vacunat 668 persones amb la primera dosi i 570 han fet el mateix amb la segona. 

Related Posts