Ona Moianès

Moià aprova un nou Pla d’Accessibilitat en l’àmbit del transport i la via pública

Moià aprova un nou Pla d’Accessibilitat en l’àmbit del transport i la via pública

Aquest Pla d’Accessibilitat Municipal (PAM) ha sigut redactat amb el suport de la Diputació de Barcelona i aprovat per unanimitat per l’Ajuntament de Moià.

Es tracta d’una eina que ha de fer efectiu el compliment d’unes mesures obligatòries que permetin la igualtat entre ciutadans. Això inclou la supressió de barreres arquitectòniques que millorin la qualitat de vida i autonomia de les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda. Tot i això, la fase inicial d’aquest Pla només té en compte la part del transport i la via pública. Més endavant caldrà desenvolupar els apartats de Comunicació, Edificis i Espais Públics.

L’objectiu del PAM és identificar les barreres arquitectòniques i proposar solucions de caire tècnic. Davant d’aquestes barreres, es farà un primer pressupost per l’actuació i s’establirà un programa per a la seva progressiva eliminació. Amb el temps, es vol assolir que la capital del Moianès sigui una ciutat plenament accessible, on cada obra serà estudiada amb detall per executar la millor solució.

Segons l’equip de govern, el Pla d’Accessibilitat no és només una important inversió econòmica, sinó un compromís tècnic i polític davant de tots els col·lectius i els habitants de Moià per millorar de forma progressiva la via pública i que eliminar qualsevol barrera o discriminació.  

Related Posts