Ona Moianès

Preocupació a Artés i Calders per una gran tala d’arbres a la Zona de Can Vila

Preocupació a Artés i Calders per una gran tala d’arbres a la Zona de Can Vila

La tala d’arbres a la Zona de Can Vila, que inclou els termes de Calders i Artés, preocupa per la proximitat d’elements patrimonials. Tot i això, correspon a un aprofitament forestal d’àmbit privat.

De forma legal, els propietàries de zones forestals poden presentar aquests plans d’aprofitament. Aquestes acutacions segueixen una tramitació diferent que no pertoca als ajuntaments, sinó que s’han de comunicar directament al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, òrgan del qual depèn la seva autorització. La zona on es porta a terme inclou terrenys dels termes municipals de Calders i Artés.

Des de l’Ajuntament d’Artés s’ha emès un comunicat per anunciar que la tala ha estat legalment aprovada per aquest Departament. Els propietaris del terreny disposen d’un any per a la seva execució, per la qual cosa, està previst que el desbrossament acabi abans d’aquest estiu. 

Tot i que el control de l’actuació no correspon a l’Ajuntament, fa uns dies que l’equip de govern es va reunir amb l’empresa que realitza la tala d’arbres i representants del Departament d’Agricultura. L’objectiu era avaluar, de forma presencial, alguns elements històrics dels quals en preocupava la seva conservació després de la tala. En concret són els paleocanals, els murs de pedra seca i els forns de calç. 

Finalment, l’empresa es va comprometre a respectar aquests elements patrimonials al llarg de la seva intervenció. També el Departament d’Agricultura es va comprometre a fer un seguiment de la intervenció i valorarà si el pla s’està desenvolupant correctament.

Related Posts