Ona Moianès

26 nous contagis en una setmana fan que s’enfili el risc de contagi al Moianès

26 nous contagis en una setmana fan que s’enfili el risc de contagi al Moianès

Aquest indicador ha pujat fins gairebé els 650 punts, el que suposa un risc de rebrot molt elevat.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 19 al 25 de febrer. De fet, aquesta tendència a l’alça ja s’observava els últims dies, no només al Moianès sinó a tot Catalunya. 

Com dèiem al principi, la comarca ha augmentat tots els registres en una setmana on s’han practicat menys proves de diagnosi que normalment: 399, quan el més normal és fer-ne entre 600 i 800. Això sí, el percentatge de positius s’ha gairebé multiplicat per 2: s’ha passat d’un 4 a un 7%. 

A tot això, també és preocupant la famosa “R” que indica la velocitat de propagació que té la covid. Aquest indicador es troba a 1,8 punts, el que significa la quarta pitjor dada del total de comarques de Catalunya.

Si mirem poble per poble, Moià suma 21 dels 26 contagis del Moianès i és la població on s’observa un risc de rebrot més alt: 942 punts. De fet, dos dels focus es troben a dos centres educatius de la capital: l’escola Josep Orriols i Roca, amb 8 positius, 6 aules tancades i 156 persones confinades; i l’Institut Moianès, amb també 8 positius però cap aula afectada.

Finalment, però, el Moianès continua com una de les comarques que ha vacunat a més habitants. En total, s’han posat la primera dosi 970 persones i 609 la segona.

Related Posts