Ona Moianès

L’atur baixa a la meitat dels pobles del Moianès però en general creix un 0,58%

L’atur baixa a la meitat dels pobles del Moianès però en general creix un 0,58%

Dit d’una altra manera, la comarca té al febrer quatre desocupats més que al gener.

Tot i aquest petit increment, l’atur no ha deixat de pujar des de l’inici de la pandèmia. Actualment a la comarca hi ha 697 persones sense feina. Fa un any, el febrer de 2020, n’hi havia 529. Això suposa un increment de més del 31%.

Moià és, per segon mes consecutiu, la població que més desocupats suma a la llista de l’atur amb un total de 13 persones. La capital compta amb un total de 363 persones sense feina i un percentatge d’atur que supera el 10 i mig per cent. Fa un any, per exemple, n’eren 272. Altres poblacions que han incrementat aquesta xifra són Castellterçol i Granera amb un aturat més cadascun. 

La part positiva és que a la meitat de pobles baixa a l’atur: Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló l’han reduït en 3 persones respectivament, Monistrol de Calders i Collsuspina 2 aturats menys i Calders una persona. Per la seva banda, Castellcir i l’Estany no varien les seves dades. 

Finalment, la població que registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 17,6%, seguida de Monistrol de Calders amb un 16,8%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: només un 3,98%. 

Related Posts