Ona Moianès

Representació estanyenca a la Selectivitat 2015

Representació estanyenca a la Selectivitat 2015

CLARA CID GUSTÀ- Aquesta setmana més de 30.000 estudiants de tot Catalunya s’han presentat a les proves de selecció universitàries. De tots aquests estudiants,  dues eren estanyenques. L’Andrea Melgarejo i la Judit Esparó,  estudiants de l’INS Moianès,  que necessiten com a mínim un 9,5 sobre 14 i un 8,5 respectivament per entrar a la carrera, ens expliquen la seva experiència.

 

Creieu que la selectivitat és una bona eina per demostrar que heu assolit tots els coneixements bàsics d’aquests últims 6 anys?

J/A– No (riuen).

A– Considero que amb només una prova no pots expressar tot el que has après, et jutgen per una nota, i potser saps moltes coses però tens un mal dia, l’examen no et va bé i tot se te’n va en orris.

 

Com us heu preparat les proves?

J- Bàsicament les hem preparat les setmanes prèvies a les classes especials de l’institut.

A- Sí, i llavors a les tardes a casa ho repassàvem.

 

Creieu que l’institut us ha preparat bé?

A- Depèn de l’assignatura, per exemple a castellà…

J- El professor ens donava una còpia de l’examen dels altres anys i anàvem llegint, no era com per exemple a català que els fèiem i els corregíem…

 

I durant  tot l’any?

A- També depèn del temari i l’assignatura. A castellà per exemple els poemes no els hem treballat gens i a història els últims dos temes del franquisme els hem fet a les classes de preparació.  En canvi a ciències de la terra i del medi ambient molt bé.

J- En el meu cas a història de l’art ens van faltar 30 obres per treballar…

 

Quines assignatures optatives veu triar i quines us van semblar més complicades?

A- Jo vaig fer geografia, història, matemàtiques i Ciències de la Terra i el Mediambient. Les dues últimes em van semblar les més difícils. El dia abans havia fet l’examen de matemàtiques de l’any passat -que també era difícil-  però m’havia anat molt bé i en canvi el d’aquest any…

A més a més com que ara consideren les dues assignatures de diferents branques em va tocar fer els exàmens seguits, i vaig estar tres hores fent els exàmens sense poder parar.

J- Jo  vaig fer filosofia,  geografia, economia i literatura catalana. Economia em va anar pitjor perquè no la vaig preparar tant. Català em pensava que m’aniria molt bé i al final el vaig trobar bastant complicat.

 

I quines veu trobar més fàcils?

A- En el meu cas geografia, història i castellà.

J- Sí, geografia i també literatura catalana. A castellà el més complicat que hi havia era la pregunta de la catàfora. Els nostres companys ens van explicar que tecnologia i llatí també els van costar.

 

 I sabíeu què era la famosa catàfora?

J/A- Sí!! (tornen a riure).

A-  Jo just abans de l’examen m’ho havia mirat amb les amigues asseguda en un banc.

J-  Jo no m’ho havia estudiat i al veure-ho primer no sabia què era. El que passa que a l’altre opció demanaven l’anàfora i vaig suposar que seria el contrari.

A- A les assignatures generals el més complicat va ser anglès. Al writing demanaven un For OR Against però tothom va llegir AND against. De la nostra classe només ho van fer bé unes tres persones.

 

Ja sabeu què voleu estudiar l’any que ve?

J- Educació Social o bé a la UAB o a la UB.

A- Sempre he volgut  fer Educació Infantil. En funció de la nota aniré a la UAB o a la UB també. M’agradaria fer el doble grau d’Educació Infantil i Educació Primària, però si no arribo a la nota de tall només faré Educació Infantil

 

Teniu pensat pujar i baixar o bé llogar un pis a Barcelona?

A- Jo pujaré i baixaré. El meu grau és de tardes i la meva germana també fa el mateix horari. Si veiem que és complicat agafarem un pis a la ciutat.

J- Jo en principi també faré viatges però encara hi ha la possibilitat d’agafar un pis.

 

Sembla que les estanyenques van per bon camí. Si més no ara respiren tranquil·litat. El dia 26 de Juny ja sabran les notes i decidiran si estudiar a la UB o a la UAB. Sigui quin sigui el resultat, molta sort!

 

Related Posts