Ona Moianès

Enric Güell: “És un honor per mi presidir aquest consistori”

Enric Güell: “És un honor per mi presidir aquest consistori”

NÚRIA PICAS RODOREDA – Faltaven 10 minut per les onze i la sala de plens de l’Ajuntament s’anava omplint a poc a poc. Però no s’omplia de regidors i regidores, sinó de públic. Fins a una cinquantena de persones han omplert la sala on a les 11 del matí, d’avui dissabte 13 de juny, s’ha investit com a nou alcalde de Santa Maria d’Oló Enric Güell Sabata.

L’acte ha començat amb el jurament i promesa de lleialtat per part de tots els regidors. A la pregunta “Jureu i prometeu per consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor de l’Ajuntament amb lleialtat al rei, i us comprometeu a fer respectar i respectar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia?” la majoria de regidors han respost de manera reivindicativa “Per imperatiu legal, si ho prometo”.

I un cop constituït el nou Ajuntament de Santa Maria d’Oló, s’ha procedit a la votació del nou alcalde. S’han proclamat els dos candidats: Laia Comes i Enric Güell. El líder d’Oló Som Tots ERC-Acord Municipal ha obtingut 6 vots i Laia Comes 3.

A continuació els dos caps de llista han llegit un text, procedent de l’Associació de Municipis per la Independència, en el qual han afirmat que resten “a la disposició del nou Parlament sorgit de les eleccions del 27 de Setembre” i que estan “disposats a treballar pel nou Estat Català”.

Ple d'investidua del nou alcalde, Enric Güell. Fotografia: Josep Canamassas.

Ple d’investidua del nou alcalde, Enric Güell. Fotografia: Josep Canamassas.

Llavors Enric Güell ha demanat de nou la paraula i a donat les gràcies a l’alcalde sortint, i a tot l’equip que deixa l’Ajuntament, per la feina feta i per tota l’ajuda que han fet en el traspàs. Ha tingut també paraules d’agraïment pel seu equip, “és un honor per mi presidir aquest consistori, però no m’hi hauria atrevit sense aquest equip tant format que tenim”. Ha tancat la seva intervenció dient que creu en el diàleg entre les dues forces que han entrat a l’Ajuntament, i ha demanat a ambdós grups “màxima lleialtat i sinceritat al poble”.

El moment més emotiu del acte ha arribat quan l’alcalde sortint, Ramon Vilar, ha fet entrega a Enric Güell de la vara d’alcalde, entremig d’aplaudiments. L’acte s’ha tancat amb el crit del nou alcalde de Santa Maria d’Oló de: “Visca Oló i visca Catalunya”.

DSC_0035

Regidor i regidores del nou Ajuntament de Santa Maria d’Oló. Fotografia: Josep Canamasas.

Related Posts