Ona Moianès

1 de cada 4 olonencs escolta de manera habitual Ràdio010

1 de cada 4 olonencs escolta de manera habitual Ràdio010

 

  • Cada cap de setmana un 16% d’olonencs sintonitzen la ràdio municipal d’Oló

 

JORDI GIBERT TEIXIDOR – Després d’un any d’emissió, Ràdio 010 es consolida com un mitjà de comunicació local pels olonencs. Tal i com mostren les dades de l’enquesta realitzada el passat 27 de setembre, per la mateixa ràdio, un 16% d’olonencs sintonitzen la ràdio en algun moment del cap de setmana, i un 12% més ho fa freqüentment. Això fa un mitjana d’un 27%  d’oients habituals.

Enquesta d'audiència realitzada per ràdio010.

Enquesta d’audiència realitzada per ràdio010.

A més, més de la meitat del poble ha escoltat la ràdio alguna vegada. Tant les dades d’oients per Internet com els resultats de l’enquesta deixen patent que els programes especials, com per exemple els programes sobre el referèndum del Moianès, el 9N, eleccions o el del Salta Marrades o la Fira, són els més seguits.

L’enquesta també ha permès saber que el programa d’actualitat, el “Fem Dissabte”, és el més escoltat de la ràdio pràcticament en tots els segments d’edat. Per altra banda s’ha pogut constatar que el públic més fidel és el jovent menor de 30 anys i el major de 70.

L’ús de les xarxes socials i les noves tecnologies han permès fer de la ràdio un mitjà de comunicació atractiu pels més joves que tenen com a programes temàtics preferits Rock 010 i FC 010, els homes i Tot Buscant en Tallaferro i el Conte de la setmana, les dones. Pel que fa al públic major de 60 anys Flabiol i tamborí és el programa estrella, seguit pel D’on Venim i Tornen els 80. El oients de 50 a 60 anys també són dels habitual a la ràdio i el què més escolten és el Fem Dissabte.Si s’analitzen a més detall les respostes veiem que les dones són més de la meitat de les oients de la ràdio.

“Tot i ser una ràdio formada per voluntaris creiem que els resultats de l’enquesta d’audiència són molt bons i satisfactoris, a la vegada però, som conscients que Ràdio 010 té marge de millora i necessita atraure més oients en certes franges d’edat, com és la població entre 30 i 49 anys, que són els que menys escolten la ràdio. Per altra banda també ens agradaria poder consolidar el públic major de 65 anys que tot i ser dels més fidels de la ràdio creiem que podria ser superior” explica l’equip directiu de ràdio010.

Enquesta d'audiència realitzada per ràdio010.

Enquesta d’audiència realitzada per ràdio010.

Fer una enquesta d’audiència és l’única manera que tenen els mitjans de comunicació per saber la seva audiència real. Davant d’aquests “bons resultats” l’equip de la ràdio vol agrair “a tot el poble el suport que ens han donat i l’acollida que ha tingut la iniciativa de reobrir la ràdio municipal de Santa Maria d’Oló”. I afegeixen “seguirem treballant per oferir programació radiofònica al poble i esperem que la nova temporada rebi una acollida tant bona com la passada”.

 

Related Posts

Leave a Reply