Ona Moianès

El Parc Prehistòric de les Coves del Toll rep la visita d’experts  avaluadors de la Unesco

El Parc Prehistòric de les Coves del Toll rep la visita d’experts avaluadors de la Unesco

ALBERT VILANOVA FARRÉS – Durant aquesta setmana, del dia 19 fins avui,  dos experts avaluadors internacionals de la Xarxa Unesco de Geoparcs han estat de visita al Moianès. Concretament, els encarregats de fer-ho han estat el japonès Setsuya Nakada, professor del Centre de Recerca de l’Insitut Reial de Volcans i Terratrèmols de la Universitat de Tòquio i l’italià Aniello Aloia, gerent del Parc Nacional i Geoparc del Cilento.

Els dos experts han estat de visita al Parc Prehistòric de les Coves del Toll (Moià). El motiu és que les Coves del Toll i el Museu de Moià formen part del Geoparc de la Catalunya Central com a patrons-fundadors i centres d’interpretació, amb categoria UNESCO. És per això que cada 4 anys s’ha de passar una auditoria per comprovar que s’estan seguint els paràmetres que marca la UNESCO.

A partir d’ara, amb la visita ja acabada, només queda esperar a que els examinadors realitzin els seus informes i els comparteixin amb l’entitat per buscar una decisió, pel que de moment no se sap quina serà la resolució.

Related Posts

Leave a Reply