Ona Moianès

Es manté la tensió a Monistrol després de la moció de censura

Es manté la tensió a Monistrol després de la moció de censura

 

  • Xoc entre dues maneres d’entendre la política

 

JORDI GIBERT TEIXIDOR – Ahir a la tarda, va tenir lloc la roda de premsa de la CUP Monistrol de Calders per exposar la seva postura respecte la moció de censura presentada per l’oposició (CDC i ERC). Celebrada a la Sala Petita del pavelló municipal, els regidors de la CUP van fer la roda de premsa amb una pancarta gran amb el lema ‘Volem Votar’.

Després d’un any de govern de la CUP, l’oposició va decidir presentar una moció de censura just la mateixa setmana que la CUP de Monistrol va proposar una moció de confiança en forma de consulta popular pel mes de setembre. La roda de premsa d’ahir va girar en torn aquesta consulta. L’alcalde Ramon Vancell va defensat que una consulta consensuada entre els tres grups municipals sobre la gestió que la CUP ha fet de l’ajuntament.

La roda de premsa era oberta a tothom i va derivar en una assemblea improvisada amb la presència de la líder de CDC Monistrol Sílvia Sànchez. Durant el debat es van fer patents dues maneres d’entendre la política, la del govern de la CUP fetes de portes en fora amb la participació de la ciutadania mitjançant grups de treball i per altra banda, la regidora de CDC encarnava la visió clàssica de la política municipal reclamant que han de ser els càrrecs electes en ple municipal qui ha de prendre les decisions de govern. Els retrets entre uns i altres van aflorar ràpidament, el debat va ser intens i la tensió entre les dues postures va ser-hi present.

Posteriorment, Ramon Vancells va remarcar que els arguments de l’oposició per presentar la moció són “pobres” i que no han obstruït les propostes presentades per l’oposició, que duran a terme un procés participatiu el setembre “ja sigui des de dins o des de fora”. D’altra banda, també va lamentar que l’oposició no fes declaracions fins el moment d’arribar a la roda de premsa convocada per ells.

La intervenció de Silvia Sànchez va ser llarga davant els mitjans, i de fet va intercanviar opinions i arguments amb l’alcalde Ramon Vancells davant la premsa. Finalment, el regidor d’ERC Arturo Argelaguer va fer declaracions a Ona Moianès, sent molt crític amb el tracte de la CUP i comparant la manera de fer dels cupaires amb la de la ‘Kale borroka’, mentre va destacar que “iniciatives que l’oposició ha aprovat a ple no les han dut a terme l’equip de govern”. Sobre la mala gestió de l’equip cupaire, Argelaguer en va destacar “la mala planificació d’obres de reparació en la via pública del poble i les obres de reparació del sostre de Cal Espardenyer”.

Related Posts

Leave a Reply