Ona Moianès

Dilluns que ve el Moianès constituirà el seu primer Consell Comarcal

Dilluns que ve el Moianès constituirà el seu primer Consell Comarcal

Dilluns dia 20, a la 1:30 del migdia, es constituirà, a l’Auditori Sant Josep de Moià, el nou Consell Comarcal de la nova comarca del Moianès. El plenari tindrà 19 membres i d’aquests 10 seran d’ERC. Que obté majoria absoluta, desprès que Esquerra fos la força més votada i que obtinguès més regidors en les eleccions municipals  del 24 de maig. CIU tindrà 6 representants, el PSC 2 i n’hi haurà també un d’independent de la formació Castell en Positiu.

Els noms dels consellers ja apareixen publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i seran: els alcaldes de Castellcir, Eduard Guiteras; de Collsuspina, Oriol Batlló; de l’Estany, Salvador Tresserra; de Moià, Dionís Guiteras, de Santa Maria d’Oló, Enric Güell i els dels regidors Vicenç Sánchez, de Castellterçol, Joan Capdevila, de Moià, Saxa Cervera, de Calders, Enric Vilatersana, de Monistrol de Calders, i Eloi Oller, de Collsuspina.

El Consell Comarcal quedarà constituït  amb un govern que agruparà totes les forces polítiques representades al ple. La presidència del Consell però, és encara ara una incògnita. I ho seguirà essent fins aquest vespre quan es reuneixi la nova secció comarcal ERC-Moianès i es constitueixi l’executiva comarcal del partit. Serà llavors quan es proposarà un candidat per la presidència del Consell Comarcal, així com també el nou president de la federació comarcal.

Un cop constituit el Consell Comarcal però s’haurà de restar a l’espera de l’arribada del primer pressupost, que com el de la resta de consells comarcals s’aprova a principis d’any. Per tant des d’ara i fins llavors la manca de pressupost marcaria l’agenda del consell comarcal de la 42ena comarca . Fonts del Departament de Governació han explicat a ONAMOIANES que a partir de la constitució del nou Consell s’iniciarà un procès de transició, des del Consorci cap al Consell Comarcal, que culminarà a principis del 2016.

Related Posts