Ona Moianès

El Moianès, entre les cinc comarques que més residus reciclen amb un 51.23%

El Moianès, entre les cinc comarques que més residus reciclen amb un 51.23%

 

  • Els municipis amb recollida porta a porta són els que millor percentatge tenen de recollida selectiva

 

JORDI GIBERT TEIXIDOR – Aquesta setmana l’Agènica de Residus de Catalunya (ARC) ha publicat les dades de reciclatge de cada municipi i comarca de Catalunya. En elles es pot veure que el Moianès és la cinquena comarca amb més percentatge de recollida selectiva, molt per sobre de la mitjana catalana del 36%. Aquest rànquing està encapçalat per Osona amb el 60%.

Entrant en matèria, a la comarca del Moianès cal destacar que els millors números de recollida selectiva estan relacionats amb els municipis que apliquen la recollida porta a porta. Collsuspina (81%) Castellterçol (75%) i Oló (65%) en són un bon exemple.

Les dades també mostren que alguns municipis van molt endarrerits en matèria de reciclatge i necessiten un canvi de política en gestió de residus. Els següents municipis només tenen un 20% de residus que van a parar a la recollida selectiva: Calders, l’Estany i Monistrol de Calders. De fet, la implantació del model porta a porta era un tema de debat en aquest últim municipi, on l’exalcalde Ramon Vancells volia aplicar aquest model sense tenir prou suports al ple municipal.

Per la seva banda, Moià prsenta unes bones dades (52%) aconseguides amb la implantació del model de les àrees de recollida complertes, és a dir, posant tots els contenidors de reciclatge a cada punt d’escombraries. Amb els primers passos de la nova comarca, serà interessant veure si els diferents ajuntaments de la comarca i el consell comarcal sumen esforços per fer una gestió dels residus més efectiva.

Presentación1 (1)

 

Related Posts

Leave a Reply