Ona Moianès

Santiago Vidal a Oló: “Estic convençut que el proper setembre no sortirem al carrer a demanar la independència, sinó a celebrar-la”

Santiago Vidal a Oló: “Estic convençut que el proper setembre no sortirem al carrer a demanar la independència, sinó a celebrar-la”

 

  • Xerrada – col·loqui a càrrec de Mirella Cortès i Santiago Vidal

 

ALBERT VILANOVA FARRÉS – Aquest divendres a les 9 del vespre, els senadors per ERC Mirella Cortès i Santiago Vidal van fer-hi una xerrada – col·loqui que es centrava en els ‘aspectes jurídics del Procés cap a la independència’. Tot i això, abans de passar a l’aspecte més jurídic amb Santiago Vidal, Mirella Cortès va fer un repàs a la situació actual de la política espanyol.

En aquest sentit, Cortès va assegurar que tot i que el Govern central està en funcions, realment “Espanya sí que s’està governant; ho fa el PP i els va molt bé. No tenen oposició, cada divendres fan la reunió de ministres i van tirant endavant a cop de decret”. De fet, sobre la incapacitat de formar govern a Espanya, la senadora només veu “un únic problema: nosaltres, Catalunya. Si no ja hi hauria govern”.

 D’altra banda, Cortès va respondre als que diuen que ERC no hauria d’estar representada en un “cementiri d’elefants com és el Senat”, però ella no ho veu així: “S’ha d’aprofitar aquest altaveu perquè si no no parlarien de nosaltres ni una dècima de segon”, i a més afegia que “ara el Senat ha començat a canviar per la presència de Podemos i perquè tenim 12 senadors, fet que ens permet parlar més minuts”. Finalment, sobre la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya en va dir que “no ens volem enemistar amb Espanya ni amb la seva cultura, que també hem mamat. Quan desconnectem volem ser amics”.

Després, el jutge Santiago Vidal va començar la seva exposició amb molt optimisme: “Aquest any és el més difícil de tots, però estic convençut que el proper setembre no sortirem al carrer a reclamar la independència, sinó a celebrar-la”, afirmava. A més a més, en aquest trajecte cap al setembre del 2017, Vidal va destacar algunes accions que “s’acabaran de resoldre entre el gener i el juliol”. Aquestes són “redactar el projecte definitiu de constitució, que després se sotmetrà a referèndum, començar a aplicar la llei de la hisenda pròpia i crear una seguretat social que automàticament apujarà els subsidis d’atur, invalidesa, etc. a un mínim de 1000€”.

Pel que fa a aspectes més jurídics, el jutge i senador d’ERC també ho té clar, i de fet va dedicar-li un missatge irònic a la vicepresidenta del Govern: “Cada vegada que sento a Soraya Sáenz de Santamaría dient que això no és legal, penso que quan ella feia 1r de Dret devia faltar molt a classe”. Vidal diu això perquè creu que per Sáenz de Santamaría “la Constitució és la Bíblia, però hi ha lleis internacionals que fins i tot ha firmat Espanya que van en contra del famós article 2 de la Constitució, pel que és com si no existís”, va sentenciar.

Related Posts

Leave a Reply