Ona Moianès

El conjunt monàstic de Santa Maria de l’Estany estarà tancat 4 mesos per obres de restauració

El conjunt monàstic de Santa Maria de l’Estany estarà tancat 4 mesos per obres de restauració

 

  • La inversió total serà de 300.000€

 

Aquesta setmana han començat les obres de restauració del conjunt monàstic de Santa Maria de l’Estany. Les obres, dirigides per l’arquitecta Meritxell Inaraja, es realitzen en compliment del programa de l’1% cultural que la Generalitat de Catalunya aplica en les obres de grans infraestructures civils, amb una inversió que pujarà als 300.000 €.

El projecte d’intervenció, controlat i seguit per part de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat i dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, se centrarà en tres grans objectius: la restauració de la coberta del sobreclaustre, la restauració integral de la columnata romànica del claustre, i la creació d’una escala interior que permeti la comunicació directa entre el museu i el sobreclaustre.

El projecte tindrà una durada aproximada de quatre mesos, i obligarà a tancar les visites al claustre i el museu. L’accés a l’església romànica, no obstant, no es veurà afectat. Així, es preveu la seva reobertura a partir del mes de març de 2017. Segons les dades del Bisbat de Vic, el conjunt monàstic atreu entre 9.000 i 10.000 visitants anuals.

Related Posts

Leave a Reply