Ona Moianès

El guionista Eduard Sola presenta a Moià la pel·lícula “Ebre, del bressol a la batalla”

El guionista Eduard Sola presenta a Moià la pel·lícula “Ebre, del bressol a la batalla”

 

  • Ona Moianès i Cicle Gaudí en sortegem dues invitacions dobles

 

Aquet divendres a les 21h, el guionista Eduard Sola presenta en el marc del Cicle Gaudí la pel·lícula Ebre, del Bressol a la batalla a l’Auditori de Moià.

El Cicle Gaudí 2016 (Circuit estable de cinema català) organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelonai el Departament de Cultura, portarà 5 pel·lícules catalanes a 12 poblacions de la província de Barcelona entre els mesos de setembre  i desembre, amb la voluntat de créixer en programació i en abast territorial durant la propera temporada.  Una tardor de cinema de proximitat, amb pel·lícules d’estrena recent i probables candidates als Premis Gaudí, que busca conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra.

En aquest cas, Ebre, del Bressol a la Batalla se situa a l’any 1938, quan la Guerra Civil espanyola ja ha desgastat els dos exèrcits. Així, el bàndol feixista disposa de l’ajuda incondicional de l’armament i els homes facilitats per Hitler i Mussolini mentre l’exèrcit republicà, en canvi, es veu ignorat per una Europa més preocupada per una possible Gran Guerra que pel destí d’Espanya.

En aquest ambient, travessar l’Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar aquestes aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència contra els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l’escassedat de soldats i l’alta mortaldat dels últims mesos, milers de joves d’entre 17 i 18 anys són cridats a files per l’exèrcit republicà.

 

Ona Moianès i Cicle Gaudí sortegem dues invitacions dobles.

Teniu dues maneres de participar:

Fent like a la pagina de Facebook d’Ona Moianès + compartir l’enllaç d’aquesta notícia

Fent retuit i follow a la pàgina de Twitter d’Ona Moianès

Related Posts

Leave a Reply