Ona Moianès

El Moianès és l’única comarca catalana que no rebrà ni un cèntim dels Pressupostos del 2017 en infraestructures

El Moianès és l’única comarca catalana que no rebrà ni un cèntim dels Pressupostos del 2017 en infraestructures

 

  • Només la Catalunya Central rebrà 48,4 milions d’euros

 

ALBERT VILANOVA FARRÉS – El Moianès és l’única comarca de tot Catalunya que no rebrà absolutament res en inversions en infraestructures dins el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2017. Només en la Catalunya Central s’hi destinaran 48,4 milions, una inversió del 2% menys que els Pressupostos fallits del 2016.

En els Pressupostos fallits del 2016, de fet, el Moianès sí que tenia fixada una petita partida, concretament de 19.941,84€, dels quals se’n reservaven 11.590 per a la reforma de l’escola de Collsuspina i la resta per l’escola de Castellterçol, que ara queden fora dels nous comptes.

En el cas del Moianès, sobta també comparar el que rebrà en comparació amb la resta de comarques catalanes. Així, la segona comarca que tindrà una menor inversió en infraestructures és l’Alta Ribagorça, que amb 9.000 habitants menys que El Moianès se li destinarà una partida de 358.220€, mentre la Garrotxa és la tercera amb 428.277, on l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, no va tardar a expressar el seu malestar.

D’altra banda, a la Catalunya Central les xifres són força més altes. Així, a part del Moianès, la comarca que rebrà menys diners és el Solsonès, amb uns 2,25 milions d’euros, mentre que el Bages s’emporta la part més gran de la inversió amb més de 18,7 milions.

Aquest dissabte dia 3, el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, serà entrevistat al programa L’Olonenc de Ràdio 010.

Related Posts

Leave a Reply