Ona Moianès

L'Institut Cartogràfic inclou la nova comarca del Moianès en els seus mapes

L'Institut Cartogràfic inclou la nova comarca del Moianès en els seus mapes

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ja inclou a partir d’avui la nova comarca del Moianès en el seu mapa comarcal català. Aquest mapa està disponible a la seva pàgina web, i està especialment dirigit a la comunitat educativa, al considerar-se un “document de treball i d’aprenentatge”.

El nou mapa comarcal és el primer pas per a l’actualització del conjunt de sèries i mapes que configuren el catàleg de l’ICGC, que continuarà amb la propera publicació del nou full “Moianès” de la sèrie “Mapa Comarcal de Catalunya 1:50.000”.

Avui, però, ja es disposa de la versió impresa en paper del full núm. 65 de la sèrie “Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000” i que porta per títol “Moianès”. Aquest full, que recull gairebé tota la nova comarca, es va publicar l’abril de l’any 2014 dins la col·lecció “Unitats geogràfiques” de la sèrie esmentada.

L’actualització de l’antic mapa comarcal s’ha concebut com una necessitat per l’Institut Cartogràfic, ja que el mapa és aquell document “que permet entendre i analitzar el territori”, i per tant la disponibilitat cartogràfica d’un nou territori “és fonamental per la normalització i divulgació de la nova realitat territorial”.

Related Posts